

Hayward 2021 Council Retreat - Feb 13, 2021

# Hayward City Council | Strategic Retreat 2021

Saturday, February 13, 2021, 8:30am to 2pm

Online via Zoom

Link to current Strategic Roadmap: <u>Hayward Strategic Roadmap | City of Hayward - Official</u> website (hayward-ca.gov)

# AGENDA

**1. Welcome** (45 mins if needed; otherwise all times on agenda will be adjusted accordingly) | 8:30 - 9:15 am

- Public comment
- Agenda & meeting purpose
  - O Prioritize strategic roadmap projects and align resources
- Introductions

#### 2. Overview & Process Discussion (60 mins) | 9:15 - 10:15 am

- Brief review of 2020-2023 Strategic Plan
- Themes from Council/E-Team survey and staff interviews
- Incorporating Diversity, Equity & Inclusion
- Process and criteria for prioritizing projects and aligning resources

#### 3. Discussion of Draft Revised Project List - Housing (30 mins) | 10:15 - 10:45 am

- Presentation of achievements and staff-proposed revised project lists
- Discussion
- Council dot voting

#### 4. Break (10 minutes) | 10:45 - 10:55 am

- 5. Discussion of Draft Revised Project List Economy (30 mins) | 10:55 11:25 am
  - Presentation of achievements and staff-proposed revised project list
  - Discussion
  - Council dot voting

# **CivicMakers**

# **CivicMakers**

Hayward 2021 Council Retreat - Feb 13, 2021

# 6. Discussion of Draft Revised Project List - Climate (30 mins) | 11:25 - 11:55 am

- Presentation of achievements and staff-proposed revised project list
- Discussion
- Council dot voting

### 7. Discussion of Draft Revised Project List - Improve Infrastructure (30 mins) | 11:55 - 12:25 pm

- Presentation of achievements and staff-proposed revised project list
- Discussion
- Council dot voting

# 8. Lunch (20 mins) | 12:25 - 12:45 pm

#### 9. Discussion of Draft Revised Project List - Improve Org Health (30 mins) | 12:45 - 1:15 pm

- Presentation of achievements and staff-proposed revised project list
- Discussion
- Council dot voting

# **10. Discussion of Draft Revised Project List - Support Quality of Life** (30 mins) | 1:15 - 1:45 pm

- Presentation of achievements and staff-proposed revised project list
- Discussion
- Council dot voting

#### 11. Summary of Next Steps (15 mins) | 1:45 - 2 pm

- Discussion of next steps
- Discussion of upcoming League of Women Voters forum on the City's priorities and designated Council representative to present

